Gallery

Far Bent Head Barn

Far Bent Head Barn marries simple contemporary design with the robustness, texture and scale of an historic barn. The Grade 2 Listed property provides a wonderfully warm, welcoming and bright living space, with an open-plan ground floor layout and double-height galleried living room. The interior is highly personalised, showcasing the skills of local craftsmen, such as the bespoke stair and gallery guarding, reclaimed pitch pine flooring, feature lighting and metal wall hanging.

Attic conversion to master suite

A high quality master bedroom and walk-in bathroom were created in the unused attic of this family house. The bathroom layout provides privacy without being fully enclosed and links to the new bedroom via an existing opening in the original stone barn wall. The bathroom includes a luxurious double-ended bath, overhead shower and wet room floor, wash basin and discreet WC. New rooflights bring daylight to both rooms which are accessed via a space-saving oak spiral stair.

Terrace renovation & extension

Two adjacent mid-terrace Grade 2 Listed cottages, previously interconnected to form a single dwelling, were fully renovated in this project. The property, which was also extended to the rear, now provides bright, spacious and attractive living space. Simple adjustments to the existing floor levels and opening-up of the disused roof void maximised space throughout the house. Rooflights flood the interior with natural light, but the charm and detailing of the original historic terrace remain.

The Vault

The Vault is a quirky micro living space that combines contemporary living with a strong sense of history. The studio apartment is unique, stylish and characterful and has brought to life a disused storeroom in the basement of an 18th Century Grade 2 Listed cottage. The project is small, but full of history, texture, comfort and warmth, colour, gadgets, art and fun!

Mid-terrace extension

This quirky addition to a mid-terrace home provides wheelchair-accessible accommodation, including an adjustable-size shower room, enlarged living space and level access to a garden terrace. The site was small and presented a number of technical challenges: a steep slope, retaining walls, a public sewer and an existing basement window. Design of the extension involved imaginative use of space & precise detailing. The result is a bright, characterful, comfortable and practical living space.

Farmhouse extension

This project combines a contemporary extension with a traditional stone farmhouse to provide bright and spacious living accommodation. The cedar cladding and zinc roof contrast with the heavy natural stone and stone tiles of the existing building. The extension adopts a traditional form, but is itself hi-tech, utilising precisely-engineered off-site components in the form of structural insulated panels (SIPs), which achieve superior levels of air tightness, insulation and energy efficiency.